Rady a tipy
Podíl masa v suchém krmivu [26.10.2008]Jak je to s podílem masa v suchém krmivu?
Při výrobě suchého krmiva se používají celkově sušené masové produkty. To přináší mnohé výhody při manipulaci, ale i hygienické důvody hovoří jasně pro. Na následujícím příkladu bychom vám chtěli objasnit souvislost mezi čerstvým a sušeným masem:
Příklad o masu: Máme jeden kilogram čerstvého hovězího masa, z čehož je ale minimálně 70% čistá voda. Když tento kousek masa usušíme a pomeleme, zůstane pouze toto malé množství sušeného masa, které potom dávkujeme do receptur našich krmiv. Takže to, co odebereme, je pouze voda, a všechny živiny i účinné látky obsažené v mase zůstanou nezměné.
Jako příklad si vemte náš produkt Pure Truthahn & Reis ( čisté krůtí maso & rýže). 20% sušeného krůtího masa odpovídá více jak 50 % původního podílu čerstvého masa.
Pozor!
Závislost obsahu bílkovin na masovém podílu: Co možná nejvyšší podíl masa v krmivu nemusí znamenat vždy to nejlepší, protože jeho zvýšením se automaticky zvyšuje i obsah bílkovin v krmivu.